Mer om det hållbara


Hela familjens värderingar spiller över i våra företag, Kruhsberg fastigheter som ett av dem, där varje generation bidrar med sin del av utvecklingen och alla har varit lika viktiga. Vi har samma grundvärderingar som vuxit inom familjen och där har våra föräldrar visat vägen. Social hållbarhet har alltid varit en naturlig del men inte haft en etikett. Mamma och pappa har arbetat hållbart vilket visat sig i hur de agerat, val de gjort och platser de funnits på. De har visat vad är viktigt på riktigt – det vill vi fortsätta jobba med.

Social hållbarhet

Social hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat och det visar sig genom projekt som till exempel trygghetsboenden som riktar sig mot en viktig, äldre persongrupp som vi inte får glömma i samhället. I alla åldrar är du värd ett värdigt boende och situationen bör anpassas. Där finns gemensamma utrymmen och personal på plats för att hjälpa i vardagliga situationer. Säkerligen finns det även nya vänner att umgås med på ålderns höst.

Vi vill vara med och bidra till samhällsnyttan. Det kan vi bland annat göra genom att prata med våra ” grannar” som även är entreprenörerna och föreningarna i samverkan. När vi väljer samarbetspartners och hyresgäster gör vi aktiva val med omsorg. Vi vill skapa destinationer att besöka och bra flöden av människor. Ett fint exempel är Eskilstuna Stadsmission som vi är engagerade i och som nu är hyresgäster i Eskilstuna centrum. De drar ett stort lass för att bidra till ett bättre samhälle och det är liknande inriktningar vi vill ha; som gör bra saker för andra i samhället. Hos Stadsmissionen finns också ett återbrukstänk och de både anställer och hjälper människor ut i arbetet. En sådan aktör vill vi samarbeta med. Det är så mycket win-win att få till en sådan etablering och den gjordes utifrån hur vi resonerar som bolag.

Vi älskar att vara verksamma där vi bor, även inom föreningslivet. Det har lett till att vi sponsrar Eskilstuna United som inte enbart jobbar med idrott utan det omkring – hjärta även utanför planen i sociala frågor. Under matcher för damer och herrar i GUIF är det kostnadsfritt att ställa bilen på vår parkering. Vi gillar att bidra till livet mellan platserna och fastigheterna.

Tekniskt- och byggnadshållbart

Det blir hållbart på flera olika sätt, bland annat genom att inte ska gå sönder och inte behöva underhållas ofta. Kvalitetstänket genomsyrar allt vi gör. Därför jobbar vi med materialval med hög standard. Vi bygger för att miljön ska hålla och kommer i framtiden jobba ännu mer på tänket kring tekniska och innovativa lösningar, där vi har flera visioner.