Kapellbacken Trygghetsboende

Ett trygghetsboende med tre huskroppar sammanlänkade med loftgångar med gemensamhetslokal och takterrass med utsikt över Eskilstuna. Ett stenkast från centrum med en grön oas. Ett nytt landmärke i stadens siluett.

De tre husen sitter samman med spänger mellan loftgångarna och i de delade garaget under den gröna gården. Trygghetsboendet med träfasad har lägenheter organiserade kring en ombonad innergård som entrébalkonger leder ut till. På gården finns planteringar, sittmöjligheter och en gångväg som leder upp till kullen bakom. Alla lägenheter har uteplatser/balkonger i två väderstreck. Högst upp i det högsta huset, med milsvid utsikt, finns en gemensam takterrass. I markplan finns en stor gemensamhetslokal. På det zinkklädda taket installeras solceller. Materialvalen i lägenheterna är klassiska och tidlösa.

Hus 1 är det högsta huset med trapphuset med hiss, gemensamhetslokal i bottenplan och gemensam takterrass och tvättstuga högst upp i huset. Lägenheterna i Hus 1 är 12 st 2 rok á 64 m². Genom trapphuset och hissen når man loftgångarna och spängerna över till de andra husen och källaren med bl.a. lägenhetsförråd och garage med 13 st parkeringsplatser.

Hus 2 innehåller 16 st 2 rok á 49 m² samt cykelförråd och lägenhetsförråd i bottenplan.

Hus 3 är det lägsta huset med en 1 rok á 39 m² och en 2 rok á 68 m² i bottenplan samt 8 st 3 rok á 74 m². Här kör man också ner med bilen till garaget i källaren.

Till bostadsväljaren